Легендата в треньорския занаят Ариго Саки си позволи да остане скептик по отношение шумния трансфер на Кристиано Роналдо от Реал Мадрид в Ювентус. Бележитият специалист разкри, че най-голямото му притеснение относно сделката произтича от атмосферата в съблекалнята и как точно ще се промени тя.

Не е тайна за никого, че където и да е играл след напускането на Спортинг Лисабон, 33-годишният Кристиано винаги е бил фигура с огромно влияние не само сред съиграчите си, като особено при Реал Мадрид имаше случаи, когато решенията му определяха бъднините на клуба. Саки пък неведнъж е критикувал Кристиано за играта му, когато го е счел за нужно, като всички помнят случая от края на сезон 2014/2015, когато треньорът духовито заяви, че Роналдо не е „финтирал съперник през последните 3 месеца”.

Дори сега легендарна фигура като Саки продължава да гледа резервирано към пристигането на Роналдо. „Италия вече не е свикнала да разполага с най-добрите играчи в света, а Роналдо е може би най-силният. Ако не това, то поне е в топ 2”, заяви Саки пред „Канале 5”.

„По тази причина поздравявам Ювентус. От тази сделка ще спечели не само клубът, но и италианският футбол.”

„Португалецът, освен велик футболист, е и страхотен професионалист. Ювентус е клуб, който знае много добре как да се вмества в бюджета си. Нямам съмнения, че сделката е добре изпипана.”

„Единственото съмнение, което имам, е, че през последните години Ювентус се радваше на силно лидерство като клуб. Заплатите може и да различни, но правилата винаги бяха еднакви за всички. Така трябва да бъде и спрямо Роналдо.”

„Ако ситуацията се развие по друг начин, може да възникнат проблеми в съблекалнята, която до този момент бе управлявана майсторски от клуба. Алегри също има своя необикновен принос в това отношение.”

„Юве се стреми да сбъдне мечтата на всички свои фенове, като спечели най-силното състезание в света – Шампионската лига. Така ще се отличи, ще се издигне на ново ниво, а и ще спечели много пари, което е предпоставка за умножаване на престижа”, добави Саки. 

Още по темата:

Стъпка по стъпка: Алегри и Роналдо си похортуваха

Юве обяви Роналдо и сайтът на торинци се срина

Кристиано и босът на Юве с наздравица след трансфера

Кристиано в Юве - цялата сага по дати

Ювентус посочи сделката, която павира пътя на Роналдо

Акциите на Ювентус полудяха

Роналдо без специално изпращане от Реал Мадрид