Изглеждащият все по-вероятен трансфер на Кристиано Роналдо в Ювентус може и да води до еуфория сред феновете на Ювентус, но емоциите са на обратния полюс при служителите на Fiat Chrysler Automobiles, автомобилният концерн, който е управляван от собствениците на Ювентус семейство Аниели.

Причината за недоволството е фактът, че според много източници, поне половината сума по трансфера на Роналдо ще дойде от Fiat като идеята е португалецът да стане и рекламно лице на компанията. Според служителите обаче огромната сума може да бъде заделена за самите тях.

"След Игуаин, който през 2016-а струваше 94,7 милиона, сега Кристиано Роналдо за 100 милиона?! Това е срамно! Служителите на Fiat не са получавали увеличение на заплатата в последните 10 години. Със заплатата, която Юве иска да плаща на Роналдо (120 милиона за 4 години), могат да увеличат заплатите на всички служители с по 200 евро. В Помиляно се работи само 11 дни през месеца, а филиалът в Бруляско ще бъде затворен", заяви Герардо Ганоне, който работи за Фиат от 18 години.

Кристиано Роналдо

източник: Gulliver/Getty Images