Бразилският футболист Филипе Коутиньо е категоричен в намерението си да напусне Ливърпул до края на настоящия летен трансферен прозорец и за него няма връщане назад. 25-годишният футболист желае да продължи кариерата си в Барселона и именно заради това подаде молба да бъде трансфериран.

В английските медии вече се появиха сериозни съмнения относно контузията, заради която Коутиньо пропусна последните контроли на Ливърпул от подготовката. Именно това е причината той да отпадне от плановете на мениджъра Юрген Клоп и за първите два официални мача на мърсисайдци от новия сезон – срещу Уотфорд от първия кръг на Висшата лига и срещу Хофенхайм в първия двубой от плейофа за Шампионска лига.

От Ливърпул отхвърлиха две оферти от Барселона за Коутиньо и обявиха, че футболистът не се продава, но именно след тяхното съобщение бразилецът подаде молба да бъде трансфериран.

Коутиньо смята, че Барселона е перфектното място, където той ще може да продължи своята кариера и вече е взел това решение.

Освен това член на семейството на бразилския футболист разкри пред „Sky Sports“, че отношенията между Коутиньо и мениджъра Юрген Клоп са се влошили много сериозно през последните шест месеца.

Клоп загуби доверието си в Коутиньо след молбата за трансфер

Според информациите в британските издания, Клоп е бил още по-ядосан след молбата за трансфер, която бразилецът е депозирал.

Експерт по Ла Лига: На Коутиньо му прещрака, иска в Барса на всяка цена

„За Коутиньо няма връщане назад. Той иска приятелски да постигне споразумение с Ливърпул и да се раздели с клуба, за да продължи кариерата си в Барселона. Филипе няма как да откаже на подобно предложение от страна на Барселона“, споделя член на семейството на играча пред „Sky Sports“.

Ливърпул с официално съобщение относно Коутиньо

Филипе Коутиньо поискал трансфер, Ливърпул отрече