Звездата на Лестър Сити Рияд Марез разкри, че през лятото е бил достатъчно близо до осъществяването на трансфер в Арсенал. По думите на алжиреца ситуацията е била 50/50, като шефовете на клуба обаче са с основна заслуга за провалянето на сделката.

Лестър отказал на Барселона за Марез

26-годишният играч публично изрази желание да бъде продаден през лятото, като освен Арсенал от него живо се интересуваше и Рома. Алжирският национал разкри, че дори е имал среща с главния преговарящ по трансферите при „топчиите” Дик Лоу.

В същото време играчът не се посвени да сподели, че сделката очевидно е била саботирана от шефовете на Лестър, които уж са обещали да не правят спънки. „Не знам какво се случи през лятото. Това е футболът. Никога не си наясно какво следва”, коментира Марез.

Треньорът на Алжир изпепели журналист, зачекнал Марез

„Н’Голо Канте имаше клауза в договора и когато си тръгна (в посока Челси – б.р.), те сложиха точка на тази практика. Шефовете казаха, че няма да пуснат никого след този случай.”

„Те не желаеха да ме продават. Казваха ми: „Да, нямаш да имаш никакъв проблем, ако нещо се появи.” Но зад кадър те блокираха всичко – разговаряха с клубовете, но просто отказваха да ме продадат.”

Все пак футболистът не губи надежда, че в даден момент ще премине в топ отбор, с който да преследва множество трофеи. „Аз уверен, че ще се случи – с договор или без. Вярвам, че ще стигна до върха. Когато разполагаш с качествата и го показваш, това не е проблем”, допълни Марез.