Звездата на Лестър Сити Рияд Марез все още си е поставил за цел да си намери нов отбор от по-висока класа. Дори назначаването на Клод Пюел за мениджър изглежда няма да убеди алжирския техничар да остане на „Кинг Пауър Стейдиъм”.

Наскоро играчът даде интервю, в което разкри, че шефовете на „лисиците” цяло лято са саботирали евентуалната му продажба, макар пред него да са твърдели, че няма проблем да бъде продаден. Според африканеца всичко е започнало с трансфера на Н’Голо Канте в Челси, след който в Лестър са затегнали редиците.

Марез вдигна завесата за двуличието в Лестър

26-годишният Марез никога не е крил желанието си да заиграе в тим, който редовно се изявява в Шампионската лига. Въпреки всичко Лестър разчиташе, че ще може да го убеди да остане за по-дълго в техните редици.

В Лестър гъбаркали здраво Марез за проваления трансфер

Клод Пюел също така е провел няколко разговора с Марез, ала без резултат. Футблист №1 на Африка за 2016-а година остава все така решен да работи в името на своя трансфер. Това е донесло немалко разочарование както на специалиста, така и на клубната управа, която е наясно, че ако Марез си тръгне, то креативността в предни позиции сериозно ще намалее.