Голямата звезда на Реал Мадрид Кристиано Роналдо се срещнал за преговори с Ювентус още преди началото на Световното първенство по футбол в Русия. Такава информация разпространи италианската медия Premium Sport, която съобщава още, че португалецът е бил в компанията на своя агент Жорже Мендеш.

Двамата били по-настоятелни за осъществяване на въпросна сделка, а представителят от страна на „бианконерите“ бил спортният директор на клуба Фабио Паратици.

Източниците на въпросното издание разкриват, че петкратният носител на „Златната топка“ настоял да получава по 30 милиона евро на година, като в тази сума не влизат постъпленията му от спонсорски договори.

Кристиано Роналдо

източник: Gulliver/GettyImages

Припомняме, че откакто Реал спечели Шампионската лига за тринадесети път в историята си и за трета поредна година, непрекъснато има слухове около бъдещето на най-изтъкнатия играч на тима. Самият Роналдо хвърли всички в размисли след финала в Киев с Ливърпул, когато заяви, че се е чувствал прекрасно да бъде част от Реал Мадрид.

Не е тайна, че има известно напрежение в отношенията между голмайстора и боса на испанския гранд Флорентино Перес, а причината е желанието на играча да получава по-високо възнаграждение.

По настояще Роналдо прибира по 21 милиона евро на година. За сравнение големият му конкурент Лео Меси от Барселона взима по 40 милиона евро, а спряганият с „белия балет“ – Неймар - се е договорил с ПСЖ за 37 милиона евро.

За първи път слухове за трансфер на Роналдо в италианския шампион се появиха през изминалия уикенд.


ГЛАСУВАЙ В НАШАТА АНКЕТА: ЩЕ ЗАИГРАЕ ЛИ РОНАЛДО В ЮВЕНТУС?


Още новини: 

Перес откачи: Сменя Роналдо с Неймар и Мбапе срещу 622 милиона евро

La Sexta: Реал продава Роналдо на Ювентус за 100 милиона

Трус! Юве вече прави екипи с името на Роналдо