Световното първенство върви към своя край, а големите отбори полека-лека се активизират на трансферния пазар. А това активизиране може да доведе до истинска лудост при европейския клубн шампион Реал Мадрид, чийто президент Флорентино Перес е готов да хвърли много над половин милиард само за двама футболисти. 

Според вестник "Ас", босът на "белите" е задействал поредната си операция "Галактикос". Подобно на началото на века, когато на "Сантиаго Бернабу" бяха събрани всички големи звзди на футбола именно от Перес, сега той се е насочил към поредна такава цел. И иска да подсили отбора с Неймар и Килиан Мбапе. 

Изданието твърди, че президентът на Реал ще направи всичко по силите си да привлече дуото от Пари Сен Жермен, където е в момента и вижда в тях идеалните заместници на почти сигурно напускащия в посока Ювентус Кристиано Роналдо. 

И Перес няма да жали средства за осигуряването на подписите им. Според "Ас", той е готов да хвърли феноменалните, умопомрачителните 622 млн. евро за тях. От тази сума 350 млн. ще са необходими за финансирането на сделката за бразилеца, а останалите 272 млн. - за френския тийнейджър. 

По принцип подобна сделка би изглеждала невъзможна заради финансовата мощ на ПСЖ. Но тънкият момент е, че французите са притиснати до стената от УЕФА за неспазване на финансовия феърплей и може да им се наложи да се разделят поне с Мбапе на първо време, защо това лято влиза задължителната опция по откупуването му срещу 180 млн. евро от Монако. 

Сделката с Неймар пък може да бъде осъществена и през лятото на 2019 г., защото едва ли парижкият гранд би се лишил с толкова лека ръка от двамата си най-известни играчи. При всички положения обаче предстои интересно лято.