Ювентус е отправил официална оферта до звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо, твърди „Марка” в челния материал от днешния си брой. Според испанската медия предложението е на обща стойност 120 милиона евро.

Това само потвърждава новината на „Тутоспорт” отпреди няколко дни, която мнозина в Италия приеха за неверен слух, а именно – че агентът на 33-годишния португалец Жорже Мендеш се е свързал с ръководството на торинци и им е обяснил при какви условия биха могли да привлекат клиента му.

Кристиано Роналдо разбуни духовете на „Сантиаго Бернабеу” в минутите след триумфалния финал в Шампионската лига срещу Ливърпул (3:1). Малко след награждаването на „белия балет” с безпрецедентния в историята трети пореден трофей португалецът започна да говори в минало време за престоя си при „лос бланкос” и обеща пресконференция, на която до обясни в подробности. Тя обаче все още не се е състояла.

Основните съмнения около историята на „Тутоспорт” произтичаха от това, че евентуалната заплата на Роналдо би била твърде висока за шампиона на Серия А. „Марка” обаче твърди, че Юве е обявил пред Мендеш готовност да плати 120 милиона евро на Роналдо през следващите 4 години.

Засега остава неясно как се развиват нещата при преговорите с Реал Мадрид и изобщо стартирали ли са те. Припомняме, че в договора на Кристиано залегна освобождаваща клауза а стойност 1 милиард евро – сума, каквато едва ли някой клуб на планетата би бил склонен да си позволи.

Още по темата:

Суперагентът на Кристиано го пласира в Ювентус?

Кристиано не пожела да коментира бъдещето си

Роналдо напусна Русия и започна ваканцията си