Легендата на Барселона Ривалдо вярва, че бившият му клуб трябва да подпише отново с Неймар, когато трансферният прозорец бъде отворен. Бразилската суперзвезда премина в състава на ПСЖ преди близо три години. „Каталунците“ се опитаха да си върнат бразилеца миналото лято, но тогава не успяха заради високите финансови претенции на френските шампиони.

Барса ще се опита подмлади малко офанзивната си линия, след като Луис Суарес, който в момента е контузен, е вече на 33, а Лионел Меси вече ще ги навърши през юни. Миналото лято пък бе закупен Антоан Гризман от Атлетико, но до момента французинът не успява да си гарантира напълно мястото в състава. Има вариант Гризман да бъде предложен в замяна на Неймар плюс доплащане.

Нападателят на Интер Лаутаро Мартинес, който също трансферна цел и на Челси, също в плановете на Барса, но Ривалдо вярва, че Неймар е човекът, който е най-подходящ да води атаката на Барселона в ерата след Меси.

"Увеличават се слуховете за намерението на Барселона да подпише с Неймар и Лаутаро Мартинес в следващия трансферен прозорец", заяви Ривалдо за „Betfair“.

„Въпреки че младият аржентинец е добър играч, мисля, че само Неймар е сигурен за стартовия състав, рамо до рамо с Меси. През годините видяхме доста играчи, които не оправдаваха очакванията да играят редом до Меси. Неймар, като Луис Суарес, е един от малкото играчи в света, които не изпитват притеснение на терена. Той никога не се плаши и това би било сигурен вариант за клуба, докато Мартинес е млад и талантлив нападател, който може би след две или три години ще се превърне в добро попълнение. Засега смятам, че клубът трябва да даде приоритет на Неймар. Почитател съм на неговите качества и знам, че понякога съм подложен на критика, тъй като някои фенове на Барселона не харесват начина, по който Неймар реши да напусне клуба. Но истината е, че той вече е различен играч, който трябва да бъде от полза за Меси и компания, в опит да спечелят още една Шампионска лига", сподели още Ривалдо.