Когато футболът се завърне, агентът Винченцо Морабито вярва, че трансферният пазар ще се върне на нивата си, които беше преди да се случи сделката за Неймар от Барселона в Пари Сен Жермен. Клубовете по света един по един започват да преустановяват плащането на заплати или част от възнагражденията на своите футболисти, за да балансират финансовите си книжа, тъй като се очаква да няма генериране на приходи в още по-сериозен период поради коронавируса.

Агентът Морабито очаква това да има дълготраен ефект върху трансферния пазар, особено за огромните цифри, които се даваха на най-високо ниво за различни футболисти. „Трансферният пазар ще се върне към нивата си преди Неймар, базирани на цените от борсите, като най-добрите футболисти ще запазят актуалните си суми”, каза Морабито.

„Смятам, че Сергей Милинкович-Савич ще напусне Лацио през това лято, независимо от факта дали има тази пандемия или не”, допълни импресариото.

Преминаването на Неймар в ПСЖ от Барса стана благодарение на факта, че парижани заплатиха 222 милиона евро – сума, която бе трансферна клауза в договора на бразилеца с каталунския клуб. Трансферът бе повратна точка за развитието на футболния пазар.