Испанският шампион Барселона е имал споразумение да си върне Неймар миналото лято и това е блокирало преминаването на бразилеца в Реал Мадрид през 2019 година, тво твърди „Mundo Deportivo“. „Каталунците“ са казали на представителите на Неймар, че ще подпишат с него през лятото на 2020 година, ако не успеят да сключат сделка с ПСЖ преди началото на настоящия сезон.

Според изданието тимът Барселона е действал по този начин, за да предотврати трансфер на Ней в Реал.

Въпреки усилията на Барселона през цялото минало лято, клубът така и не успя да си върне Неймар заради високите изисквания на ПСЖ, които искаха най-малкото да си възстановят вложените за него 222 милиона евро през 2017 година. Така на директорите на "Камп Ноу" им остава отново да се пробват за 27-годишния играч през идния трансферен прозорец.

Френският клуб също така може да понижи исканата цена от 200 милиона евро до 150 милиона евро. Новата цена може да насърчи Барселона да побърза да подпише с него, но поради нарастващата финансова криза, създаден от пандемията от COVID-19, испанският тим може да опитат да намалят цената още повече.