Драмата около звездата на Пари Сен Жермен Неймар да Силва изглежда ще продължи до последния миг от летния трансферен прозорец. Според информация на мадридското издание „Марка” Реал Мадрид вече е изпратил емисар в Париж, който на място да преговаря за привличането на нападателя. В същото време от Барселона не стоят безучастни и са пожелали от футболиста и неговия баща (който му е също и агент) ясно да изразят желанието си за трансфер в „Камп Ноу” пред шефовете в ПСЖ, а ако се наложи, и пред широката общественост.

Информацията на „Марка” не назовава конкретно представителя на Реал, който още вчера е отлетял за Париж. Изданието го идентифицира единствено като човек „със стойностна позиция в организацията” на мадридския колос. Целта е ясна – Реал да намери начин да се възползва от нежеланието на ПСЖ да върне Неймар в Барселона, поради което преговорите между двете страни вече се проточиха седмици наред.

От „белия балет” се стремят с този подход да демонстрират повече желание от големия си конкурент в Ла Лига, който до този момент не е пращал делегация на място във връзка с Неймар.

Каталунското издание „Спорт” информира за контрамерките, които Барселона е предприел по случая. Вече доста време клубът натиска Неймар и неговия баща да признаят на всеослушание, че ги интересува само и единствено завръщане на „Камп Ноу”. „Блаугранас” са увеличили неистово натиска за подобна стъпка от 27-годишния Неймар, който до момента запазва мълчание. От Барса са били категорични, че Неймар трябва да отхвърли всяко предложение на Реал Мадрид, ако иска отново да се събере с  добрите си приятели Лионел Меси и Луис Суарес.