Дисциплинарната комисия към Френската футболна федераия наложи глоба на Пари Сен Жермен заради поведението на феновете по време на мача с Ним на 11 август, с който беше открит сезона в Лига 1. Тогава те издигнаха обидни плакати към звездата на тима Неймар и с обиди го призоваха да напусне. 

От федерацията определиха като недопустими тези действия на привържениците и затова наложиха санкция на клуба. Тя е в размер на 2000 евро, което е миниатюрно, в сравнение с годишния бюджет на клуба, както и на разходите му по издръжката само на Неймар, които са около 40 млн. евро годишно. 

Всъщност, не е ясно точно каква част от тази глоба е за обидите към Неймар и банерите. Част от нея е и наказанието за използване на пиротехнически средства от страна на запалянковците по време на въпросния мач. 

Неймар открито обяви желанието си да се махне от Париж, а клубът води преговори с Барселона и Реал Мадрид за продажбата му. Срокът за трансфер е до 2 септември, когато затваря прозорецът във всички водещи първенства.