От Испания дойде индикация, че трансферната сага на лятото е към края си. Най-скъпият футболист в историята Неймар ще смени клубната си принадлежност за втори път в последните две години и ще се завърне в Барселона. Новината е на каталунските издания, които се позовават на неочакван източник. 

Високопоставен представител на доставчика на екипировка на испанския шампион - Nike, е разкрил, че в централата на фирмата е получена огромна поръчка за производство на екипи с името на бразилеца, които да бъдат пуснати в продажба в официалния магазин на клуба в най-кратки срокове. 

Знае се само, че се касае за поръчка от "стотици хиляди" екипи, така че явно в ръководството на клуба смятат, че са в силна позиция за затварянето на сделката. Освен това, според други източници на вестник "Спорт", Неймар вече дори има записано видеопослание към феновете на клуба, в което изразява радостта си от завръщането на "Камп Ноу". 

Този оптимизъм обаче идва леко изненадващ на фона на последното развитие около трансфера. Във вторник от Барселона пратиха оферта за взимането на играча под наем до края на този сезон и задължителното му откупуване от 1 юли 2020 г. Тя обаче е била отхвърлена категорично от шефовете на настоящия му клуб Пари Сен Жермен. 

Очаква се обаче още до края на седмицата да дойде още едно предложение от каталунците, които вече са включили цялата си мощ в преговорите и ще притискат французите с факта, че самият играч иска да се разкара на всяка цена от там. На практика няма друг клуб, който да може да си позволи Неймар, с изключение на Реал Мадрид, но и там са ограничени във финансовите си операции заради финансовия феърплей на УЕФА.