Централният бранител на Реал Мадрид Рафаел Варан е договорил личните си условия с Манчестър Юнайтед, където иска да премине през лятото, съобщиха част от изданията в Испания.

От известно време насам се появяват спекулации относно бъдещото на 25-годишния френски национал. Причината за това бил фактът, че Варан вече не се чувствал комфортно сред „белия балет”.

В Испания предвиждат, че Юнайтед ще изсипе 86 милиона паунда, за да финализира сделката. Ако Реал приеме подобна оферта – което изглежда малко вероятно – то това ще превърне Варан във втория най-скъп футболист в историята на „червените дяволи”. Рекордът се държи от неговия сънародник Пол Погба, който през лятото на 2016-а беше закупен от Юве срещу 89 милиона британски лири. Със сигурност обаче Варан би се превърнал в най-скъпия защитник на планетата, подобрявайки рекорда на Върджил ван Дайк (75 милиона паунда).

Със сигурност Юнайтед има нужда от подсилване в тази зона, като се има предвид разочароващите представяния на Крис Смолинг, Ерик Баи и Фил Джоунс. Маркос Рохо пък по всяка вероятност ще напусне „Олд Трафорд” в края на сезона. Към настоящия момент най-силно представящия се централен бранител на Юнайтед е шведът Виктор Линдельоф, който съвсем не впечатляваше, докато Жозе Моуриньо ръководеше съблекалнята.