Манчестър Юнайтед ще се опита да направи Рафаел Варан в най-скъпия защитник в света. Босът на „червените дяволи” Жозе Моуриньо е твърдо решен да поправи грешката на клуба през лятото, след като не бе взет нито един защитник. Това обаче дава възможност на Юнайтед да се активизира и закупи френския барнител на Реал Мадрид.

Жером Боатенг, Хари Магуайър, Йери Мина и Тоби Алдервайрелд са също част от спряганите имена за трансфер на „Олд Трафорд”. Трансфер на някой от изброеното каре обаче бил бил факт, само ако Рафа Варан прецени да остане на „Сантиаго Бернабеу”.

Английските медии потвърждават, че изпълнителният директор на отбора Ед Уудуърд ще осигури нужните финанси, за да може тимът на португалския наставник да бъде подсилен стабилно. Именно съвместната работа на Жозе с Варан в Мадрид пък е причината Специалния да желае да вземе французина на Острова.

При финализиране на сделката, то Варан със сигурност ще „строши” рекорда за най-скъп защитник във футбола. Към този момент той принадлежи на бранителя на Ливърпул Върджил ван Дайк, който струваше на „червените” 75 млн. паунда след трансфера му от Саутхемптън.