Младата звезда на Борусия Дортмунд Кристиан Пулишич заяви, че знае за интереса на Ливърпул, но изобщо не мисли за смяна на клубовете. Американският национал добави, че неслучайно е подновил своя договор с „жълто-черните” до 2020 година.

Борусия очаква от Пулишич да се превърне в глобална звезда

Предвид надвисналата раздяла с Филипе Коутиньо, ще е разбираемо „червените” да потърсят нов човек, който да играе на фланга и който да придаде повече дълбочина на опциите в предни позиции. Пулишич представлява интерес за мениджъра Юрген Клоп още откакто германецът застана начело на мърсисайдци през 2015 година.

През следващия месец Пулишич ще навърши 19 години и въпреки крехката си възраст, остава здраво стъпил на земята и признателен на Борусия за предоставения му шанс. „Да, и аз също чета тези неща (за интереса на Ливърпул – б.р.). Какво повече бих могъл да кажа? Концентрирам се изцяло върху старта на сезона”, заяви Пулишич.

Другите като Мбапе

„Много съм щастлив в Дортмунд. За да бъда кратък и ясен: не мисля да сменям клуба. Все пак в началото на годината аз най-сетне поднових своя договор до 2020 година. През миналия сезон се утвърдих в Дортмунд, който е топ клуб в Европа, а това бе моя мечта още от малко момче.”

„Следващата ми цел е да играя редовно. Нямам предпочитана позиция и смятам, че съм достатъчно гъвкав в атака. Треньорът Петер Бош ме вижда повече на крилото, а там мога да свърша добра работа”, допълни талантът.