Френският шампион Пари Сен Жермен е направил оферта за халфа на португалския Порто Витор Машадо Ферейра или известен просто като Витиня, съобщава вестник "Льо Паризиен".

22-годишният футболист през последния сезон игра в английския Уулвърхямптън като преотстъпен от Порто и взе участие в 19 мача без да успее да отбележи гол. Но президентът Пинто да Коща е доволен от наема, защото идеята му беше да покаже младока на голямата футболна сцена и вече избира от офертите.

Според парижкото издание, шампионите на Франция ще платят на Порто 25 милиона евро, от които 5 милиона трябва да бъдат преведени до 23-и юли. Останалите 20 милиона ще влизат на вноски в сметките на Порто. Отделно от това, в договора има клауза, че ПСЖ ще даде още 10 милиона при 20 изиграни пълни мача по 90 минути.

Витиня играе като дефанзивен халф или пък разиграващ халф. Висок е 172 сантиметра, вече има 3 мача за националния отбор на страната си. Роден е в малкото градче Санто Тирсо в района на Порто и започва да играе футбол на 11-годишна възраст в местния клуб Повоа Ланьосо. След това е привлечен в школата на Порто, но в мъжкия тим дебютира чак на 20-годишна възраст.