Представителите на Томас Партей се извиниха за публикацията в социалните медии, която споделиха тази седмица, която свързваше халфа на Атлетико Мадрид с трансфер във Висшата лига. Арсенал бе регистрирал сериозен интерес да подпише с Партей това лято, като бащата на 26-годишния ганаец подхрани слуховете по-рано този месец, като заяви, че синът му е води преговори относно преминаването в Лондон. Въпреки това, според информациите в родината на халфа, всъщност би искал по-скоро да се присъедини към Манчестър Юнайтед.

Атлети се стремят да обвържат Партей с нов договор, която би увеличила клаузата му за освобождаване до 100 милиона евро (93 милиона паунда). Но агенцията, която представлява Partey – „JJ Sport Managers SL“, качиха изображение в страницата си в „Instagram“, насърчавайки привържениците да „изберат“ следващия клуб на своя клиент.

Няколко часа след това публикацията обаче бе изтрита, а по-късно от агенцията се извиниха.

„С оглед на публикацията, която беше направена в сряда, 29 април 2020 г. в нашия „Instagram“ акаунт, относно бъдещето на нашия клиент Томас Партей, от „JJ Sport Managers“, искаме да съобщим, че този пост не е одобрен от ръководството на компанията“, се казва в съобщението.

„Започна вътрешно разследване, за да разберем какво точно се е случило. Сигурни сме, че това не е било умишлено от страна на никой от нашите работници и вероятно е злощастна грешка. Публикацията беше изтрита веднага щом разбрахме за нейното съществуване. В допълнение, паролите на всички наши социални профили бяха променени, за да ограничат достъпа само до личния персонал“, се казваше още в съобщението.