Представителите на звездата на Атлетико Мадрид Томас Партей отрекоха, че клиентът им води преговори с Арсенал, след като бащата на ганаеца заяви, че се водят разговори за трансфер в лондонския клуб. Във вторник Джейкъб Партей заяви, че е говорил със сина си и той му е казал, че „артилеристите“ са в напреднали преговори със сина му.

„Обадих се на сина си, след като чух слуховете и той ми каза, че те са верни“, каза Джейкъб Партей, който говореше в Гана, пред „FM World Show“ на Tru FM.

„Каза ми, че се водят разговори между него и Арсенал. Всичко ще зависи от сумата, която Атлетико искат. Ако отиде в Арсенал добре, те имат много привърженици в Гана. Ще се радвам, ако реши да се премести в Арсенал. Сега те обсъждат как Атлетико ще го пусне“, сподели още бащата на полузащитника.

Партей е силно свързан с преместването си в северен Лондон и договорът му включва клауза за освобождаване в размер на 43,5 милиона паунда, която Арсенал е готов да плати. Въпреки това, представители на Партей категорично отказаха появилите се твърдения.

„Това е напълно невярно“, заявиха представители на „JJSports“, които държат правата на Партей.

Мениджърът на тима Микел Артета има желание да укрепи полузащитата си, но не е сигурен какъв ще бъде бюджетът му поради несигурността, причинена от пандемията на коронавирус.