Френският вицешампион Пари Сен Жермен е много близо до подписа на Лионел Меси, твърдят „Sky Sports Italia“ и журналистът Фабрицио Романо. Информацията гласи, че парижани вече подготвят договора му, който ще бъде със срок до юни 2023 година. Очаква се той да бъде представен на Меси и баща му Хорхе в следващите часове.

Самият Меси е готов да се присъедини към ПСЖ, след като и неговият бивш съотборник Неймар е участвал в убеждаването на аржентинеца през последните 24 часа. Преговорите вървят добре и се смята, че е малко вероятно приключването на сделката да отнеме твърде много време.

В ПСЖ вярват, че имат добри шансове да сключат споразумение с Меси, тъй като няма да нарушават правилата за финансов феърплей.

Романо допълва още, че тимът на Маурисио Почетино е единственият клуб, който се е обърнал директно към Лео и Хорхе Меси от четвъртък вечерта, когато стана ясно, че нападателят ще напусне Барселона, без да използва посредник.

Предложението за договор на ПСЖ ще включва и възможност за удължаване на споразумението до 2024 година. Според „L'Equipe“ заплатата, която френският гранд предлага на Меси, възлиза на 40 милиона евро годишно след данъчно облагане.