Мениджърът на английския шампион Манчестър Сити Хосеп Гуардиола обяви, че клубът има сериозен интерес към „изключително талантливия“ Хари Кейн, но призна, че, ако Тотнъм откаже да преговаря, подобен трансфер няма да бъде възможен. Гуардиола сподели, че Лионел Меси не влиза в плановете на Сити.

28-годишният капитан на Англия в момента е във Флорида, след като прекара известно време на Бахамските острови, като отказа да се присъедини подготовката на „шпорите“ в началото на тази седмица.

Смята се, че лондончани няма да отстъпят от тези 160 милиона паунда, които президентът на клуба Даниел Леви е поставил като цена на Кейн. Сити пък вече похарчи 100 милиона паунда за привличането на Джак Грийлиш от Астън Вила, но Гуардиола даде ясно, че клубът все още иска да постигне споразумение с „шпорите“.

„Хари Кейн е изключително талантлив нападател и разбира се, ние сме много заинтересовани. Но ако Тотнъм не иска да продава...Разбира се, ще опитаме“, заяви Гуардиола на днешната си пресконференция преди финала за Къмюнити Шийлд в събота срещу Лестър.

„Ако Тотнъм не иска да преговаря, значи всичко е приключило. Ако искат да преговарят, много клубове биха искали да подпишат с него. Ние не правим изключение. Ние много се интересуваме от него“, продължи испанецът.

Бившият мениджър на Барселона коментира и сензационната новина с напускането на Лионел Меси.

„Това беше изненада. Лапорта днес обяви причините за това. Като привърженик (на клуба), бих искал той да завърши кариерата си там. Изказвам своята невероятна благодарност за най –невероятния играч, който съм виждал в живота си. Всичко, което мога да кажа, е много  благодаря, че той (б.р. - Меси) изведе Барселона на друго ниво, позволи му да доминира в света в продължение на десетилетие и му пожелавам най-доброто през последните няколко години от кариерата му. Той няма да бъде забравен. Да се ​​надяваме, че един ден можем да кажем най -доброто, защото той го заслужава. Но, ако президентът Лапорта, е пристигнал в тази ситуация, той трябва да го направи, защото някой преди него не се е справил добре“, заяви Гуардиола.

След това той беше попитан дали Сити би искал да привлече 34-годишния аржентинец, но той заяви, че подобен трансфер няма да бъде възможен.

„Похарчихме 40 милиона паунда за Джак Грийлиш. Платихме 100 милиона и получихме 60 милиона паунда. Можехме да си позволим да дадем тези пари, защото продадохме играчи за около 60 милиона лири. Продадохме футболисти от академията и дадохме под наем за 60 милиона. Когато продадеш толкова, можеш да си позволиш 100 милиона. В противен случай не би било възможно. Даваме ги, защото той е на 26 години, може да играе тук следващите 5,6,7,8 години. Вярваме, че взимаме невероятен талант не само по отношение на уменията, но и по отношение на манталитета. Не ни трябваше много, но няколко играчи, които да вдигнат нивото на тези футболисти, които вече са тук. Той ще носи номер 10, защото бяхме убедени във възможностите на Грийлиш и бяхме уверени, че Лео ще продължи в Барселона, така че сега той не влиза в плановете ни", каза още мениджърът.

Гуардиола потвърди, че някои играчи искат да напуснат, а Бернардо Силва е един от тях:

“Той е наш играч. Не само Бернардо, има двама, трима или четирима играчи, които искат да напуснат, но те имат договори. Когато има оферта и техните агенти дойдат тук, сме отворени за дискусии. В противен случаи те ще продължат да тренират и ще бъдат тук, а аз ще реша дали ще останат или не. Играчи, които искат да си тръгнат, знаят, че вратата е отворена, защото не искаме да държим никой, който не е доволен”.