Агентът на Хавиер Пасторе ще има среща с ръководството на Пари Сен Жермен в днес, на която ще се опита да форсира отдаването под наем на своя клиент в Интер.

Досега парижани категорично отказваха да се разделят с аржентинеца при подобни условия. Те търсят директна продажба, за да подобрят статута си във връзка с Финансовия феърплей. По подобни причини „нерадзурите” от своя страна не могат да си позволят постоянен трансфер и се опитват да приключат сделката под формата на договор за наем със задължение за откупуване за следващия сезон.

Емери: Знаем кой иска да създаде напрежение в ПСЖ

Агентът на футболиста Марсело Симонян ще пристигне в Париж в опит да разчупи патовата ситуация. Той е натоварен с мисията да убеди френския гранд, че клиентът му оттук нататък е склонен да играе единствено за Интер.

Според слуховете в Италия Пасторе вече е отхвърлил предложения от Ливърпул, Атлетико Мадрид, Валенсия и Севиля, с което счита, че е пратил ясно послание.

Ако досега нямаше, скандалът около Пасторе е факт

ПСЖ настоява да получи 25 милиона паунда за Пасторе. Единственият сценарий, при който Пасторе би бил предоставен на Интер  при техните условия, минава през продажбата на Лукас Моура в Тотнъм. Ако тя донесе приличен приход, то ПСЖ може би бил склонен да отложи въ времето постоянния трансфер Пасторе.