Полузащитникът на Пари Сен Жермен Хавиер Пасторе изригна срещу своя капитан в отбора Тиаго Силва, който по-рано заяви, че знае за желанието на аржентинеца да напусне френския гранд. Според самия Пасторе, за чийто евентуален трансфер се спекулира вече месеци наред, той никога не е признавал подобни намерения пред съотборника си и даже тъкмо  обратното – има амбиции да остане в Париж още дълги години.

Пасторе пропусна 3 тренировки на ПСЖ, ще има глоба

28-годишният играч си навлече неприятности в началото на 2018 година, когато не се яви навреме за първото занимание след коледно-новогодишния период. Действията му бяха разчетени като начин за форсиране на продажба през зимата, а Тиаго Силва също подкрепи подобна версия с твърдението, че „Пасторе каза на клуба, че иска да си тръгне, а оттам не бяха съгласни”.

Това наложи отговор от Пасторе, който чрез Yahoo Sport разкри причината за забавянето си – по лекарска препоръка съпруга, която е в напреднала бременност, не е трябвало да лети за няколко дни.

Капитанът на ПСЖ: Пасторе иска да си ходи

„Никога не съм разговарял с Тиаго Силва относно моя проблем или бъдещето ми. Върху никого не съм оказвал натиск. Това не е моят стил”, заяви Пасторе. „Силва не знае за естеството на моите проблеми, които ме принудиха да закъснея.”

„Повтарям – моята мечта винаги е била да остана последният от първите нови попълнения на ПСЖ. Винаги съм бил лоялен. Не е вярно, че искам да напускам! Искам да завърша кариерата си в ПСЖ”, възкликна халфът.