Английският шампион Ливърпул взе втори играч в рамките на 24 часа. След като вчера "мърсисйдци" обявиха привличането на Тиаго Алкантара от Байерн Мюнхен, днес 19-кратните шампиони направиха същотот и с португалския национал Диого Жота от Уулвърхемптън Уондърърс.

23-годишният играч се присъединява към „червените“ след три сезона с екипа на „вълците", от които два във Висшата лига. В най-висшия ешелон той направи 67 участия и отбеляза 16 гола.

„Мърсисайдци“ не разкриват колко е продължителността на договора, но според медиите в Англия той е за пет години. Ливърпул ще плати 40 милиона лири на "вълците", а сумата може да нарастне до 45 милиона с някои бонуси. 

“Това е вълнуващ момент за мен и семейството ми. След пътя, който изминах като футболист, да премина в клуб като Ливърпул е просто невероятно. Нямам търпение да започна”, бяха първите думи на Жота след подписването на договора.

“Това е един от най-добрите отбори в света, в момента най-добрият, защото те са световни шампиони. Беше невъзможно да откажа”, допълни той.