Сериозен обрат настъпи относно евентуалния трансфер на Кристиано Роналдо в английския шампион Манчестър Сити. Италианският журналист Фабрицио Романо написа преди минути, че „гражданите“ са решили да прекратят преговорите за португалеца.

По този начин той  няма да се присъедини към Ман Сити. Романо подчертава, че личните условия между играча и английския отбор никога не са били договаряни, същото важи и за сумата по евентуалния негов трансфер.

В същото време обаче Манчестър Юнайтед подготвя официалното си предложение за Кристиано. Очакванията то съвсем скоро да стигне до мениджъра му Жорже Мендеш. Романо пише, че сега „червените дяволи“ са уверени в положителната развръзка на ситуацията.

Също така лично Роналдо е заявил на агента си, че е „отворен към идеята да се присъедини към Манчестър Юнайтед“. Смята се, че предложението ще бъде за договор от две години до 2023 година.

Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри призна, че нападателят му съобщил за желанието си да напусне клуба, докато мениджърът на Ман Юнайтед Оле Гунар Солскяер го определи за най-великия футболист, играл за “червените дяволи”, и заяви, че той знае, че “ние сме тук”. Хосеп Гуардиола пък заяви, че решението е на Кристиано и че “нещата все още изглеждат далечни”. 

36-годишният Роналдо игра за тима от "Олд Трафорд" в периода 2003 - 2009 година и изигра 292 мача със 118 гола и 69 асистенции с екипа на отбора.