Старши треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри потвърди новината, че суперзвездата Кристиано Роналдо иска да напуска клуба.

„Вчера говорихме и той ми каза, че няма намерение да остава при нас. Той иска да се махне веднага и по тази причина днес не тренира и не е в групата за идния мач срещу Емполи“, обяви Алегри.

Почти сигурно е, че 36-годишният португалец ще се завърне във Висшата лига, но не с екипа на Манчестър Юнайтед, а на съгражданите им от Манчестър Сити.

„Дали съм разочарован? Не, той направи своя си избор. След три сезона тук той ще си търси нов отбор. Това е животът. Футболисти като Дел Пиеро и Зидан също напусна, но важното е, че Ювентус си е тук“, продължи наставникът.

„Роналдо е шампион и ни беше от голяма полза. Съответно заслужава да му благодарим за всичко, което направи тук. Освен това той е пример за младите. Но трябва да продължим напред“, допълни още Алегри.

„Sky Sports“ пък пише, че Кристиано Роналдо вече е на частния си самолет, готов да напусне Торино. Бъдещето му ще бъде решено в следващите часове заедно с мениджъра му Жорже Мендеш.