Босът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо лично е уверил борда да не си прави труда да закупува Кристиано Роналдо през изминалия трансферен прозорец. Известен факт беше, че шефовете на Юнайтед желаеха петкратният носител на Златната топка да се завърне на „Олд Трафорд”, но неговият сънародник на треньорския пост на „червените дяволи” е забранил сделката.

Роналдо напусна Реал Мадрид след 450 гола в 438 срещи, за да продължи своята кариера в Ювентус, а торинският клуб заплати 112 милиона евро за услугите на Роналдо. Преди да премине в „белия балет” Кристиано Роналдо се наслаждаваше на чудесни шест години в Англия. С екипа на Юнайтед той отбеляза 84 гола в 196 срещи и се затвърди като един от най-великите в историята на спорта.

Неделното издание на вестник Mirror съобщава, че е бил информиран за отклонената възможност от Моуриньо за закупуването на Роналдо през лятото. Специалния е пожелал да запази финансите на клуба за привличането на централен защитник, тъй като това е бил главният приоритет.

Моуриньо беше изумен от действията на шефовете на Юнайтед през лятото, които не му осигуриха услугите на нито един нов централен бранител, а на „Театъра на мечтите” акостира младокът от Порто Диого Далот.

Моуриньо ръководи Кристиано Роналдо по време на престоя му на „Сантиаго Бернабеу”, където спечели титлата на Испания през 2011-12, една Купа на Краля година по-рано и Суперкупата на Испания през 2012 година.