Испанският шампион Барселона планира продажба на нападателя си Луис Суарес през предстоящия летен трансферен пазар. Уругвайският стрелец се присъедини към каталунците с трансфер от Ливърпул през 2014-а година. Оттогава досега той има 177 гола в 247-те си мача във всички надпревари за „блаугранас”. С екипа на Барса пък Ел Пистолеро спечели четири пъти Ла Лига, четири пъти трофеите в Копа дел Рей и един път Шампионската лига.

32-годишният нападател има 25 гола във всички надпревари през този сезон, но пропусна последните три мача за Барса през сезона в първенството, както и финала за Купата на Краля (1:2), след като премина през хирургическа интервенция на коляното.

Испанският Sport твърди, че Суарес ще бъде продаден през това лято, след като премине Копа Америка, а представянето му в реванша срещу Ливърпул, в който Барса бе разбит с 0:4, е принудило ръководството да вземе това решение.

Испанският шампион се счита, че ще се подсили с Антоан Гризман през лятото, а също така нападателят на Тотнъм Хотспър Фернандо Йоренте е считан за трансфер на „Камп Ноу”.