Бъдещето на звездата на Манчестър Юнайтед – Кристиано Роналдо, е основна тема на световните спортни медии. Сега се съобщава, че агентът на нападателя - Жорже Мендеш е предложил Кристиано на Наполи в опит да осигури напускането му на Манчестър Юнайтед.

37-годишният португалски национал вече нееднократно е уверил ръководството на „червените дяволи“, че иска да играе в отбор от Шампионската лига. Досега обаче той няма успех, като редица топ клубове, сред които Челси, Байерн Мюнхен и Атлетико Мадрид се отказаха от услугите му.

Испанското издание „AS“ твърди, че Мендеш наскоро е предложил Роналдо на няколко клуба в Европа, включително Наполи. Смята се, че Манчестър Юнайтед иска да го принуди да спази договора си, който е за още един сезон, но е готов да прати Кристиано под наем.

Мендеш е поставил ясно на масата в срещата с ръководството във вторник идеята на своя клиент, която е контрактът на капитана на Португалия да бъде удължен с една година, след което той да бъде пратен именно под наем в друг тим без да бъде плащана трансферна сума. Самият Роналдо пък е готов да намали заплатата си с до 25 процента, тъй като тези 8 милиона евро нетно на сезон, които той взима на „Олд Трафорд“, отблъскват всички кандидати.

Очаква се Наполи да изпрати офертата си, разчитайки също така на приятелството, което съществува между президента на „партенопеите“ Аурелио Де Лаурентис и мениджъра на Роналдо Мендеш.