Агентът на Кристиано Роналдо Жорже Мендеш е пристигнал в Торино за разговор с шефовете на Ювентус относно бъдещето на нападателя в клуба. В последните два дни името на португалеца е силно свързано с трансфер в английския шампион Манчестър Сити, който търси централен нападател, след като стана ясно, че Хари Кейн ще остане в Тотнъм.

„Goal.com“ твърди, че бившата звезда на Реал Мадрид Манчестър Юнайтед ще играе сериозна роля в преговорите между агента му и ръководството на „бианконерите“. Мендеш ще разговаря с представителите на Ювентус през следващите дни, с надеждата, че двете страни може да намерят някакво решение.

Роналдо е в Ювентус от 2018 година и му остава само една година от сегашния му контракт с торинци.

Италианският журналист Джанлука Ди Марцио пък пише, че Манчестър Сити вече е провел разговори с Мендеш за Кристиано. Според него от „Етихад“ са готови да предложат на португалския капитан двугодишен договор и заплата от малко над 245 000 британски лири седмично или 15 милиона евро на сезон - половината от възнаграждението, което взима в Ювентус.

Юве обаче не са склонни да се разделят със своята суперзвезда и биха искали сериозна сума за португалеца. По-рано се появиха информации, че „биаконерите“ са му поставили цена от 30 милиона евро. Ди Марцио съобщава, че „гражданите“ не желаят да плащат сума за негов трансфер. “Гражданите” обаче са отворени за евентуална размяна, при която да пратят при “бианконерите” Бернардо Силва. Италианският гранд почти сигурно ще се съгласи на подобна сделка, въпреки че би предпочел Габриел Жезус пред португалския халф. Гуардиола обаче не иска да се разделя с бразилеца. 

Фабрицио Романо допълва, че ПСЖ не е сред опциите за 36-годишния ас, защото парижани ще се насочат към други футболисти, дори да продадат Килиан Мбапе на Реал Мадрид. Затова Ман Сити е единственият сериозен кандидат за подписа на Роналдо. 

В сряда стана ясно, че Ман Сити няма да може да привлече своята цел №1 за атаката Хари Кейн, който официално обяви, че остава в Тотнъм и през новия сезон. По този начин Жесус остава единственият чист централен нападател на разположение на мениджъра на „гражданите“ Хосеп Гуардиола.