Манчестър Юнайтед е определил трансферните си приоритети след влизането в клуба сър Джим Ратклиф и бизнесменът иска да привлече в отбора първокласен нападател, който е от класата на Хари Кейн. Набелязани са още нов „номер 8“, централен защитник и десен бек, пише Evening Standard. Очаква се новият нападател да играе заедно с лятното попълнение Расмус Хойлунд, който вкара едва втория си гол във Висшата лига при неделното равенство 2:2 с Тотнъм.

Ратклиф беше в официалните ложи на „Олд Трафорд“ за първи път, откакто е част от клуба в края на миналия месец, а Хойлунд запазва подкрепата на шефовете на Юнайтед въпреки трудния си старт на живота в Англия.

Крилото на Кристъл Палас Майкъл Олисе е идентифициран от Юнайтед като ключова трансферна цел преди планираната ревизия в отбор през лятото. За нов централен защитник са избрани Джарад Брантуейт от Евертън и Жан Клер Тодибо от Ница.

Повечето от набелязаните играчи на 99% няма как да бъдат взети през януари, тъй като, за да привлече играчи този месец Юнайтед първо трябва да продаде част от настоящия си състав, за да гарантира, че клубът няма да наруши правилата за финансов феърплей във Висшата лига. Но инвестицията на Ратклиф ще увеличи значително способността на клуба да купува играчи през лятото, без да нарушава финансовите правила, а Юнайтед планира натоварено лято.