Датският плеймейкър на Тотнъм Кристиан Ериксен очевидно е решил, че му е време за ново и по-голямо предизвикателство. Това разкри агентът Байрам Тутумлу.

Офанзивният полузащитник прави страхотен сезон за „шпорите”, в който може да се похвали с 14 гола и 10 асистенции. Не е тайна за никого, че от известно време насам доста от европейските грандове кръжат около Ериксен и чакат сгоден момент.

Тотнъм предлага нов договор на Кристиан Ериксен

Наскоро се появиха информации, че лондончани са притеснени и вече са стартирали преговори за подновяване на договора. Тутумлу, който е агент на наставника Михаел Лаудруп, заяви, че по-рано през сезона се е срещнал с Ериксен, тъй като последният е искал да разбере какво е нужно, за да напусне „шпорите”.

Агентът на Ериксен потвърди за оферта на Барселона

Агентът също така подчерта, че 26-годишният Ериксен е ценен високо от президента на Барселона Хосеп Мария Бартомеу. „Кристиан Ериксен ме покани в дома си през септември и ме попита какво трябва да стори, за да се озове в по-голям клуб”, сподели Тутумлу за датски вестник.

Хари Кейн за бъзиците с апела му: Нека се забавляват

„Аз му отвърнах, че един много голям тим вече го иска. Когато посетих Барселона с моя съветник Еврен Шахин и собственика на Брьондби Ян Бех Андерсен, президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу ми каза, че Ериксен ще стане следващият голям футболист на Дания след Михаел Лаудруп”, допълни Тутумлу.