Агентът на футболиста на Тотнъм Кристиан Ериксен – Мартин Скуутс потвърди, че през миналото от Барселона са били отправили оферта за датчанина, която обаче е била отхвърлена от президента на „шпорите“ Даниел Леви.

Той също така добави, че Челси и Милан също проявяват интерес към 26-годишния полузащитник.

„През миналото лято от Барселона отправиха първоначална оферта за Ериксен, която бе отхвърлена от Даниел Леви. Президентът на Тотнъм не искаше и да чуе за продажбата на Кристиан“, коментира Скуутс.

„Барселона по това време срещаше много големи затруднения в опитите да привлече Филипе Коутиньо от Ливърпул“, добави агентът на датчанина.

„Кристиан има договор с Тотнъм до 2020 година. Винаги има спекулации и той е един от футболистите, с които се спекулира много. Барселона е много голям клуб и не вярвам, че много играчи могат да им кажат „не“, продължи той.

Ериксен е бил желан от европейските топ-клубове още на 14-годишна възраст, разкри Скуутс.

"Когато клубове като Реал Мадрид, Барселона и Манчестър Юнайтед се свързват с теб, това винаги е голям комплимент", коментира импресариото. 

"Но интерес към него не идва само от споменаваните в медиите клубове. Пресата не знае за всички желаещи да го имат в редиците си", добави агентът на Ериксен.

Договорът на датския национал с "шпорите" изтича през лятото на 2020 година. Неговата годишна заплата е 4,2 милиона евро без бонусите.