Ливърпул и Тотнъм Хотспър са се дистанцирали от полузащитника на Спортинг Лисабон Бруно Фернандеш, предават медиите на Острова. Ако това стане факт, то португалецът е на пътя да реализира трансфер в Манчестър Юнайтед, който също се интересува от полузащитника.

Фернандеш отбеляза 31 гола през миналия сезон, извеждайки Спортинг до два трофея. Португалският национал, който спомогна на страната си да спечели Лигата на нациите по-рано през юли, има още четири години по своя договор с „лисабонските лъвове”, а се твърди, че който иска да го вземе ще трябва да плати 70 милиона евро.

Юнайтед засвидетелства интереса си към плеймейкъра по-рано през лятото и вече дори е провел среща с агента на футболиста – Мигел Пиньо, в Лондон, предава ESPN.

По този начин „червените дяволи” излизат в лидерска позиция в борбата за подписа на футболиста, след като Ливърпул и Тотнъм са се отказали от идеята да го привличат.

Други цели пред Юнайтед в средата на терена е Шон Лонгстаф. Дефанзвиният халф на Нюкасъл е силно искан от Оле Гунар Солскяер. Медиите на Острова пък твърдят, че парите за Фернандеш ще бъдат набавени от продажбите на Ромелу Лукаку и Пол Погба.