След 10-годишен стаж като играч на Манчестър Юнайтед, бившият капитан на клуба Антонио Валенсия намери ново предизвикателство в кариерата си. Еквадорецът се завръща в родината си, където ще носи екипа на ЛДУ Кито. 

Договорът му е за две години, като ще влезе в сила след края на Копа Америка. Тогава се подновява и сезонът в местния шампионат заради континенталната надпревара. Еквадорците обаче вече отпаднаха от надпреварата, а Валенсия беше част от състава им. 

Играчът скоро ще навърши 34 години, а за декадата, която прекара на "Олд Трафорд", той спечели две титли на Англия, две Купи на Лигата, една ФА Къп и един трофей от Лига Европа. В началото на миналия сезон той беше обявен за капитан на отбора от тогавашния мениджър Жозе Моуриньо. 

Постепенно обаче ветеранът изпадна от сметките заради поредица травми и наследникът на Специалния на поста Оле Гунар Солскяер реши да не му предлага удължаване на договора, пускайки го като свободен агент в Еквадор. Новият тим на Валенсия е на 7-о място в класирането.