Ливърпул е в готовност да започне преговори с Барселона за Усман Дембеле, ако стане ясно на 100%, че френското крило ще напусне „Камп Ноу”.

Дембеле се присъедини към каталунския гранд от Борусия Дортмунд през лятото на 2017 с многомилионен трансфер, като оттогава досега е вкарал девет пъти и е подал още толкова пъти в 35 срещи за Барса.

Бившият халф на „вестфалци” е с лимитирани минути с екипа на „блаугранас”, като кариерата му в Каталуния стартира доста неприятно. Дембеле получи травма в един от първите си мачове и оттогава досега е с епизодични изяви с „червено-синята” фланелка.

21-годишният футболист не бе в титулярния състав на Барселона за изминалото Ел Класико, макар че и Лионел Меси не бе в групата на тима.

Ливърпул пък има желание да привлече халфа, а „червените” са готови да избързат с преговорите за играча, ако Барса реши да продава. Дембеле е свързван с трансфер също така в английските Челси и Арсенал, но според испанските медии мърсисайдският тим е с най-големи шансове за трансфер.