Барселона работи по евентуалната продажба на Усман Дембеле през януарския трансферен прозорец, съобщава „RAC1“.

Мястото на френския футболист в състава на Ернесто Валверде бе поставено на карта през последната седмица, когато той остана на резервната скамейка в мача срещу Интер от груповата фаза на Шампионската лига и дори не се появи в игра. Дембеле бе резерва и срещу Реал Мадрид, но се появи в игра през втората част.

В клуба търсят варианти да го продадат, като са изпратили предложения до мениджъри или други отбори, като целта е това да стане още тази зима. От една страна в Барселона са разочаровани от нивото, което халфът демонстрира на терена. В допълнение той си лепна доста лошо петно на имиджа си, след като закъсня сериозно за събранието на отбора преди мача в Шампионската лига с Интер Милано, спечелен с 2:0.

Със сигурност каталунците ще искат да си върнат голяма част от направената инвестиция в Дембеле. Барселона плати 105 милиона евро на Борусия Дортмунд за него.

Сериозен интерес към френския национал има от страна на Пари Сен Жермен. Треньорът на парижани Томас Тухел не крие своето желание да се събере отново да работи с Дембеле. Двамата бяха заедно в Борусия Дортмунд. Шампионът на Франция по всичко изглежда, че е готов да извади солидна оферта, за да вземе играча.

През миналото лято също се появиха информации за евентуална продажба на Дембеле, но президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу категорично отхвърли подобна възможност.

През този сезон до момента играчът има 12 мача във всички турнири, в които е вкарал 5 гола. 

Актуалният му договор с каталунците е до 2022-а година.