Ръководството на Ливърпул е склонно да продаде Филипе Коутиньо на Барселона, но само ако получи пари в комплект с полузащитника Серхи Роберто, твърди британското издание „Дейли Стар”.

Каталунците проявиха явен интерес към бразилския плеймейкър през лятото, когато и той опита да си издейства трансфер в посока „Камп Ноу”. „Блаугранас” изпратиха три впечатляващи оферти до мърсисайдци, които обаче не се посвениха да отхвърлят всяка една от тях.

Цифрите зад епичния трансфер на Коутиньо

Развръзката не се хареса на Барса и към момента клубът обмисля дали изобщо да забрави за операция „Коутиньо”. Въпреки този факт колосът от Ла Лига остава главния претендент за подписа на 25-годишния южноамериканец през януарския трансферен прозорец.

Коутиньо бил с още една крачка по-близо до Барселона

Ливърпул е показал ясно, че този път договорка ще има, но само ако каталунците включат в сделката поливалентния Серхи Роберто. 25-годишният испанец от известно време води преговори за нов договор, като все още не може да стигне до консенсус с клубната управа по всички  условия.

Ракитич не желае да дели една съблекалня с Коутиньо

Със сигурност мениджърът на „червените” Юрген Клоп лесно би се възползвал от услугите на футболист като Роберто, който играе с еднакъв успех в двете фази на играта. На този етап обаче е по-вероятно Барселона да отхвърли подобен сценарий.