Вътрешният полузащитник на Барселона Иван Ракитич смята да напусне клуба, ако оттам привлекат през зимата звездата на Ливърпул Филипе Коутиньо.

Каталунците преследват 25-годишния бразилец още от лятото, когато три техни оферти срещнаха твърдия отказ на мърсисайдци. Сега обаче ситуацията изглежда претърпя обрат и сделката се счита за почти сигурна.

Коутиньо преговаря с Барса, намекна негов съотборник

И докато всички свързани с Барса се вълнуват от подобна възможност, то Ракитич има съвсем различно мнение. Според „Дейли Мейл” хърватският футболист не е единственият недоволен, но пък той ще бъде най-пряко засегнат, ако Коутиньо действително акостира на „Камп Ноу”.

При всички положения бразилецът ще струва крупна сума пари, а това в някаква степен ще повлияе при избора на титулярен състав. Смята се, че именно Ракитич, който не показва най-убедителната си форма дотук, ще загуби мястото си.

Изтърван за без пари от Ливърпул фаворит да замести Коутиньо

Английският ежедневник твърди, че 29-годишният балканец е заявил пред шефове и треньори, че няма никакво желание това да се случва и ако все пак се стигне дотам, то той ще си търси нов отбор.