Всички говорят за трансфера на Филипе Коутиньо. Е, добре, не всички, но медиите умело тиражират това твърдение. Испанското издание “Sport” разкрива още подробности покрай преминаването на бразилеца на “Камп Ноу”.

Припомняме, че трансферната сага, която премина в епичен сериал, започна още през изминалото лято. Барселона упорито се опитваше да привлече футболиста на “мърсисайдци” до последната минута, но Ливърпул, начело с Юрген Клоп, категорично отрязаха мераците на каталунците.

Най-любопитните подробности около даден трансфер винаги опират до цифрите. Та, нека разберем какви са сумите и кой колко ще получи от “Операция Коутиньо”.

Минималната сума, която ще трябва да пръсне каталунското ръководство в опит да привлече Коутиньо е 130 милиона евро, пише Sport.es. “Мърсисайдци” едва ли ще склонят още от първия път, но затова пък Барселона е готова да предложи още няколко оферти, като максимумът, който могат да похарчат е 150 милиона евро.

Самият Коутиньо пък ще получава по 14 милиона евро на година, което само по себе си означава, че ще попадне сред най-високо платените в Барселона.

Огромните суми, които ще бъдат похарчени за футболиста предвещават раздялата на клуба поне с трима играчи, които се смятат за ненужни.

Номер 1 в листата е Арда Туран, който отдавна не влиза в сметките на старши треньора Ернесто Валверде. Втората причина е, че заплатата на турския национал никак не е малко – 8.5 милиона евро на година.

Така, за да си осигурят услугите на Коутиньо Барса ще жертва няколко други от играчите си.

Безспортно каталунците ще посегнат на бразилеца още през зимния трансферен прозорец, но дали Ливърпул ще отхлаби захвата си и ще го пусне, предстои да разберем.