Уотфорд постигна изключително драматична победа с 2:1 при домакинството на Лестър от 29-ия кръг на „Викъридж Роуд“.

Уотфорд създаде напрежение пред вратата на Каспер Шмайхел още в 3-та минута. Хосе Холебас центрира от фаул в наказателното поле на Лестър, където Мариапа стреля, а Шмайхел демонстрира страхотен рефлекс и спаси. След това при добавката Деулофеу стреля, но Уес Морган успя да блокира удара и топката излезе в корнер.

Уотфорд поведе с 1:0 в 5-та минута. Жерар Деулофеу центрира от фаул в наказателното поле на Лестър, където Трой Дийни бе изпуснат от Уес Морган и с глава вкара топката във вратата на Каспер Шмайхел.

Сериозен сблъсък се получи в 13-та минута минута между Джейми Варди и Бен Фостър. Двамата футболисти получиха медицинска помощ и успяха да продължат участието си в срещата.

Жерар Деулофеу отправи удар в 31-та минута, но Каспер Шмайхел спаси.

Уотфорд бе близо до удвояването на своята преднина в 52-та минута, когато Жерар Деулофеу комбинира с Дукуре, който отправи опасен далечен удар, но Шмайхел спаси.

Бен Фостър направи рутинно спасяване в 55-та минута след удар на Рикардо Перейра.

Пред Хари Магуайър се откри много добра възможност в 59-та минута, но след удара му топката премина над напречната греда и излезе в аут.

Демарай Грей си откри пространство в наказателното поле на Уотфорд в 70-та минута, но се забави с нанасянето на удара и в последния момент бе блокиран от защитник на домакините.

Лестър успя да изравни резултата в 75-та минута. Юри Тилеманс пусна перфектен извеждащ пас към Джейми Варди, който излезе сам срещу Бен Фостър и хладнокръвно го преодоля за 1:1.

Бен Чилуел изостри ситуацията в наказателното поле на Уотфорд в 88-та минута, но Бен Фостър спаси.

Намплис Менди отправи опасен удар в 90-та минута, но встрани от левия стълб на вратата на Фостър.

Уотфорд отново излезе напред в резултата дълбоко в добавеното време на срещата. Трой Дийни пусна перфектен извеждащ пас към Грей, който излезе сам срещу Каспер Шмайхел и вкара за 2:1.

Лестър веднага можеше да изравни резултата, но Фостър спаси удара на Уилфред Ндиди от малък ъгъл.

Уотфорд е осми в класирането с 43 точки, а Лестър е единадесети с 35 точки.