Отборът на Челси е на път да сключи споразумение за трансфера на Филип Коутиньо през лятото, съобщават информациите от Испания. 27-годишният Коутиньо играе под наем в Байерн Мюнхен през този сезон от тима на Барселона. Бразилският плеймейкър прави впечатление в Бундеслигата, като вкара осем гола и даде шест асистенции преди коронавирусната криза да спре германския футбол. Байерн обаче няма да се възползва от възможността да направи сделката постоянна, след като „баварците“ не искат да заплатят 120 милиона евро, колкото е определената цена от Барса в договора за заема.

Това означава, че бившият халф на Ливърпул е готов за завръщане във Висшата лига, като Арсенал, Манчестър Юнайтед, Тотнъм и Челси са отборите с най-голям интерес към бразилеца.

Според каталунското издание „Sport“, „сините“ са най-реалистичната дестинация Коутиньо са вече "много близо" до завършване на неговия трансфер на „Стамфорд Бридж“. Старши треньорът на Челси Франк Лампард вижда Коутиньо като играча, който може да отведе клуба до върха на английския футбол заедно с Ливърпул и Манчестър Сити.

Изданието допълва още, че в Барселона са готови да продадат Коутиньо за 90 милиона евро. Лондончани обаче са уверени, че могат да си осигурят бразилеца за още по-ниска сума, като се има предвид и спешността на Барселона да събере средства за нападателя на Интер Лаутаро Мартинес.