Отборът на Барселона има желание да привлече звездата на Челси Н’Голо Канте това лято и са готови да предложат Филип Коутиньо на "сините" като част от сделката. Предвижда се съществена промяна в отбора на Барса по време на следващия трансферен прозорец, тъй като те искат да подпиша с голям нападател и да реновират своята халфова линия. Очаква се харесванията Иван Ракитич и Артуро Видал да напуснат „Камп Ноу“ през лятото.

Испанското издание „Mundo Deportivo“ съобщава, че „каталунците“ са идентифицирали Канте като един от предпочитаните за тази роля в полузащитата и ще настояват за неговия подпис. 29-годишният французин има все още три години от своя договор на "Стамфорд Бридж".

През този сезон обаче той не е толкова централен играч в отбора на Франк Лампард, както беше в предишните три кампании в западен Лондон. Челси има многобройни опции в средата на полузащитата, като Жоржиньо, Матео Ковачич, Мейсън Маунт и Рос Баркли, докато Рубен Лофтъс-Чек е готов да се върне скоро от контузия, а младежът Били Гилмор се очертава също да бъде пускан често в игра.

Никой от тези играчи не върши работа на Канте, но „сините“ може би са готови да пуснат французина, тъй като са заинтересовани да доведат Коутиньо на „Стамфорд Бридж“. Барселона има желание да се отърве от бразилеца, който е под наем в Байерн Мюнхен този сезон.

Според информациите Канте няма намерение да напуска Челси през предстоящия трансферен прозорец, освен ако клубът не реши наистина да го продаде. Реал Мадрид също има интерес към световния шампион с Франция от 2018 година.