С емоционално изявление излезе мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп след обявяването на трансфера на Филипе Коутиньо в Барселона. Немският специалист пожела успех на бразилския плеймейкър в новия му тим и обясни емоционално, че сърцето и душата на мърсисайдския клуб не могат да бъдат трансферирани.

Свърши се! Трансферът на Коутиньо в Барса бе обявен

Sport.es: Край! Коутиньо подписа с Барса

Коутиньо преминава в каталунския колос срещу 160 милиона евро. Ще играе на „Камп Ноу“ в следващите 5 сезона. Освобождаващата му клауза се равнява на 400 милиона евро. Ще бъде представен в понеделник, 8 януари.

„С голямо нежелание ние, като отбор и клуб, се разделяме с добър приятел, чудесен човек и фантастичен футболист, какъвто е Филипе Коутиньо“, започна Клоп и продължи:

„За никого не е тайна, че Коутиньо искаше да си тръгне още от юли месец насам, когато Барселона афишира за първи път интереса си. Филипе настоява много за този трансфер – пред мен, пред собствениците и пред съотборниците си, което изигра своята роля“.

„Въпреки това, ние успяхме да го задържим след лятото на 2017 година с надеждата, че ще успеем да го убедим да остане и да е част от проекта, който градим“, добави немският специалист.

Изгориха първата фланелка на Коутиньо

„Мога да кажа на феновете на Ливърпул, че ние като клуб направихме всичко, за да убедим Коутиньо да остане и да му покажем, че това е също толкова атрактивно, като преминаването в Испания. Но той, както и семейството му бяха на сто процента сигурни, че бъдещето му принадлежи на Барселона. Това бе негова мечта и ние нямахме никаква „оръжия“ да променим желанията му“.

„Филипе остави следва в този отбор в изминалите пет години, затова всички са така разочаровани, това обаче не означава, че не му желаем от сърце всичко най-добро“, добави Клоп.

„Разбира се, феновете са огорчени. Така е винаги, когато се налага да кажеш сбогом на някой специален човек. Тези неща обаче са част от живота и футбола. Хората имат своите лични мечти, своите цели и стремежи в живота“.

„Футболистите идват и си отиват, това е футболът. Като клуб обаче сме големи и силни да продължим нашия агресивен прогрес на терена. В последните години не сме били по-добре поставени. Ще използваме силата си, за да надмогнем моменти като този и да продължим да израстваме“.

„Тук съм от доста време, че да знам историята на Ливърпул. Големи футболисти са си тръгвали и в други случаи, но клубът е продължавал. Сърцето и душата на Ливърпул не могат да бъдат трансферирани, макар че съм убеден, че много клубове биха искали да ги закупят“, обясни емоционално Клоп.

„Толкова вярвам в таланта, който имаме тук, много вяра, заедно с нашите собственици, ще направим нужните инвестиции, за да продължи израстването“.

„Тогава, докато се сбогуваме с Коутиньо, ние продължаваме по нашия път на прогрес и развитие, докато работим и се стремим към целта ни – да върнем трофеите на „Анфийлд“, завърши изявлението си Клоп.