Юрген Клоп е решил в последния момент да пусне Върджил ван Дайк в титулярния състав на Ливърпул в дербито от третия кръг на турнира за купата на ФА срещу Евертън.

Германският мениджър на "червените" призна, че първоначално е смятал да заложи на Деян Ловрен и Рагнар Клаван, но натоварената коледна програма е променила намеренията му.

"Това е като приказка в един свят, в който вече няма много такива. Специален момент за него, специален момент и за нас. Не ми беше лесно да се реша дали да го пусна в игра, защото той не е готов на 100 процента. Първоначално планирах да започна с Деян и Раги, но те играха твърде много в последните седмици и сутринта промених намеренията си. Това помогна", каза Клоп.

"Ван Дайк показа много от нещата, които искахме да видим от него. Той играе отлично с глава, първото му докосване с топката е много добро и се справя отлично под напрежение. Позиционирането му също е перфектно", добави мениджърът след победата в мърсисайдското дерби.

Ван Дайк за дебюта: Едва ли можеше да е по-добре

Ливърпул има своя нов герой

Ван Дайк също беше доволен от дебюта си за Ливърпул, който го привлече за 75 милиона лири от Евертън:"Радвам се, че се класирахме за следващия кръг и запазихме шансовете си за трофей. Всички ме приеха много добре, а аз искам да се развивам и да работя усилено за този клуб и за неговите феновете. Има място за подобрение. Това е само началото", добави 26-годишният холандец./БТА