Отборът на Барселона се присъединява към Реал Мадрид в битката за нападателя на Манчестър Юнайтед Единсон Кавани преди януарския пазар.

„El Nacional“ твърди, че 34-годишният уругваец е четвърти избор за нападението на тима след Кристиано Роналдо, Мейсън Гринууд и Джейдън Санчо.

От това е готов да се възползва Барселона, който може да се опита да привлече нападателя през януари след тежкия старт на сезона. Реал Мадрид обаче също се интересува от бившия нападател на ПСЖ.

Кавани се присъедини към Юнайтед през 2020 година като свободен агент, след като договорът му с ПСЖ изтече. Той вкара 17 гола и даде шест асистенции в 43 мача за „червените дяволи“. Но с все по-често малката роля, която се очаква да играе в състава на Оле Гунар Солскяер, се очаква да напусне „Олд Трафорд“.

Сега испанското издание „Mundo Deportivo“ твърди, че Кавани е отворен към идеята да напусне клуба през януарския трансферен прозорец. Единственият старт за уругваеца за сезона дойде в събота срещу Евертън, където той бе заменен само след 57 минути игра.