Френският вицешампион Пари Сен Жермен е отхвърлил оферта в размер на 72 милиона паунда от тима на Челси за защитника Маркиньос през лятото. Сега бразилският национал е готов да подпише нов договор с френския гранд.

„L'Equipe“ съобщава, че мениджърът Томас Тухел „се е уморил в опитите си да привлече Маркиньос“, след като офертата е била отхвърлена. Германецът работи заедно с бранителя по време на съвместния им престой на „Парк де Пренс“.

Наскоро пък уважаваният журналист Фабрицио Романо написа в „Twitter“, че 27-годишният Маркиньос ще остане в ПСЖ. Двете страни вече водят преговори за нов договор, който ще задържи бразилеца до юни 2026 или 2027 година. Той ще включва и различни бонуси за Шампионска лига и Лига 1, с което парижани ще искат изкушат Маркиньос да преподпише.

Така Челси ще продължи с търсенето си на нови защитници, след като четиримата от настоящия им състав имат договори само до края на сезона и все още не е ясно колко от тях ще останат на „Стамфорд Бридж“.

Антонио Рюдигер изглежда е решен да напусне лондончани като свободен агент, като Реал Мадрид и Пари Сен Жермен са основните фаворити за подписа му. Тиаго Силва пък води преговори за евентуално завръщане в родния си клуб Флуминензе.

Капитанът Сесар Аспиликуета изглежда може да се присъедини към Барселона. Единственият, който изглежда, че може да остане в западен Лондон, е Андреас Кристенсен.

По-рано стана ясно, че „сините“ се интересуват и от друг бранител на ПСЖ – Преснел Кимпембе.