Европейският шампион Челси планира да тества отбора на Пари Сен Жермен с оферта за защитника Преснел Кимпембе. Мениджърът на „сините“ от Лондон Томас Тухел познава отлично качествата на французина, след като водеше парижани преди да поеме Челси.

Германецът иска 26-годишният Кимпембе да замени Антонио Рюдигер, който има договор само до края на сезона и е склонен да напусне „Стамфорд Бридж“, пише „L'Equipe“.

26-годишният френски национал е в ПСЖ от десетгодишен. Той им помогна на тима да спечелят 15 трофея, включително четири титли от Лига 1. Той беше част от отбора на Франция, спечелил Световното първенство през 2018 година, за който е записал общо 25 двубоя. Той е оценяван на около 36 милиона паунда, а договорът му на „Парк де Пренс“ е до лятото на 2025 година.

Предполага се, че роденият в Париж защитник има желание да опита късмета си в чужбина, като Висшата лига е начело в списъка му с желания. Според информацията той може да бъде изкушен от шанса да се събере отново със стария си наставник Тухел в западен Лондон.

Кимпембе има 20 мача в ПСЖ през този сезон, а неговият тим има преднина от 13 точки на върха в Лига 1.