Часове след като Реал Мадрид устрои официално представяне на първата си лятна покупка Лука Йович, същото стори и английският колос Манчестър Юнайтед. „Червените дяволи” приветстваха в редиците си крилото Даниел Джеймс.

21-годишният уелсец днес парафира официално своя 5-годишен контракт, в който е залегнала опция за удължаване с още 12 месеца. Джеймс направи своя дебют в професионалния футбол през февруари 2018 година със Суонси Сити, откъдето го купи Юнайтед. През ноември миналата година талантът изигра и своя първи мач за мъжкия национален тим на Уелс.

„Даниел е вълнуващо младо крило с много умения, визия, великолепна бързина и работна етика”, заяви мениджърът на манчестърци Оле Гунар Солскяер. „Той направи страхотен сезон в Суонси Сити и разполага с всички качества, за да бъде футболист на Манчестър Юнайтед. Доволни сме, че той подписа с нашия клуб и очакваме с нетърпение да работим заедно. Тук са налице перфектните условия, в които Даниел да продължи своето развитие.”

Макар от клуба да не изнесоха официални данни около трансферната цена, в Англия предполагат, че става дума за 15 милиона паунда плюс бонуси.

„Това е един от най-хубавите дни в живота ми”, коментира самият Даниел Джеймс. „Говорим за предизвикателство, за което нямам търпение. Висшата лига е най-доброто първенство в света и Манчестър Юнайтед е идеалното място да се развивам като футболист. Невероятно горд миг за мен и моето семейство, макар че има и тъга заради факта, че моят баща не може да изживее всичко това с нас. Нямам търпение да работя с Оле, да се срещна с отбора и да започна в Юнайтед”, добави Джеймс.